Menu
EUR
Industriële badkamer

Industriële badkamer

Door: Karin Reacties: 0

De industriële trend die we al een tijdje zien op gebied van interieur hoeft niet op te houden bij je woonkamer. Het heerlijke loftgevoel met grote open ruimtes en robuuste, stoere materialen is ook doorgedrongen in de badkamer. Deze minimalistische look sluit perfect aan bij iedere moderne badkamer.

Hoe vertaalt deze trend zich naar jouw badkamer?

Een industriële stijl creëren in je badkamer is eenvoudiger dan je misschien denkt. Het draait allemaal om de materialen en vormgeving. In een industriële badkamer wordt vaak gebruik gemaakt van stoere, onbewerkte materialen. Je kunt hierbij denken aan robuuste materialen zoals beton, staal en natuursteen maar ook aan materialen als onbewerkt hout. Door hout te combineren met staal en natuursteen krijg je een warmere uitstraling in je badkamer, maar doe je zeker niets af aan de look.

Industriële badkamer       

Waar moet je beginnen?

Het eenvoudigste is om te beginnen bij de basis. De wanden in een industriële badkamer zijn strak afgewerkt. Je kunt hiervoor gebruik maken van betonstuc maar je kunt ook denken aan tegels met een steenstructuur voor het ultieme loftgevoel. Uiteraard is iedere tegel naar keuze prima, zolang deze strak en minimalistisch is. Dat zijn de kenmerken van een industriële stijl. Trek dit ook door in je badkamervloer. Grote tegels, een gietvloer of zelfs een houten vloer doen het prima in deze moderne badkamer.

Hou ook rekening met de kleuren die je wilt gebruiken. Bij deze stijl wordt vaak gekozen voor wit-, zwart- of grijstinten. Je krijgt dan een stoere, cleane uitstraling. Vind je dit te kil en waardoor je denkt dat een industriële badkamer niet bij jou past? Niets is minder waar. Door het toevoegen van lichtere kleuren in de vorm van houtsoorten zorg je ervoor dat je badkamer een warmere uitstraling krijgt. Je kunt dit doen door het verwerken van houttinten in je badkamermeubel of het toevoegen van houten badkameraccessoires zoals een badkrukje of badplankje.

Industriële badkamer   

Met welke badkamermeubelen creëer je een industriële look?

Over het algemeen wordt gebruik gemaakt van meubelen vervaardigd uit stoere, robuuste materialen. Zo zijn de douchewanden en douchecabines met stalen frame op dit moment bijzonder populair. Met deze items creëer je direct een stoere uitstraling. Ook handig als je niet je hele badkamer gaat verbouwen maar toch graag wat nieuwe trends wilt doorvoeren in je huidige badkamer. Liever geen zwart frame? Dan zijn de frameloze douchewanden een prima alternatief.

Daarnaast sluiten natuursteen of solid surface meubelen naadloos aan bij een industriële badkamer. Denk hierbij aan vrijstaande solid surface baden. Deze baden zijn gegoten waardoor ze in diverse mooie afgeronde vormen leverbaar zijn en de eyecatchers in je badkamer worden. Een wit of zwart vrijstaand bad is een prima keuze. Echte meubelstukken die zo mooi zijn dat ze tegenwoordig zelfs in de slaapkamer geplaatst worden!

Je versterkt de stijl door dit ligbad te combineren met een industrieel badkamermeubel. Deze badmeubelen zijn vervaardigd uit hetzelfde materiaal waardoor ze een unieke uitstraling hebben. De luxe badmeubels zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en maten. Je kunt kiezen voor een dubbele of enkele wastafel, een wastafel met geïntegreerde kast of een mooie meubelplank met waskommen. Qua stijl zit je op die manier altijd goed!

        


De finishing touch

De finishing touch voor je badkamer creëer je met kranen en accessoires. Hou ook hierbij rekening met de materialen. Met de juiste kranen kun je het industriële karakter van de badkamer versterken. Kies daarom voor een kraan van RVS of geborsteld nikkel. Ook de populaire zwarte kraan vormt een perfecte match.

Niet alleen de keuze voor het juiste materiaal is belangrijk maar ook de keuze voor het model. Je kunt je voorstellen dat een stoere staande kraan in combinatie met een vrijstaand bad of een inbouwkraan die in de muur bevestigd wordt zeker een aanwinst is die zorgt voor de juiste stijl.

Industriële badkamer     

Hou bij de keuze voor spiegels, radiatoren en raambekleding er rekening mee dat je gebruik maakt van minimalistische modellen. Grote ronde of rechthoekige spiegels met of zonder verlichting komen in deze moderne badkamer helemaal tot hun recht. Ik hoop dat we je van de benodigde inspiratie hebben kunnen voorzien. Heb je zelf nog leuke ideeën of tips? Laat het ons weten!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!