Menu
EUR
Voorbereiding op de zomerzon

Voorbereiding op de zomerzon

Door: Karin Reacties: 0

Een huid die weinig blootstelling heeft gehad aan zonlicht, bijvoorbeeld na een lange winter of veel kantoordagen, is niet goed voorbereid op de plotselinge krachtige zonnestralen. Bescherming en voorbereiding van de huid voor blootstelling aan de zon is van essentieel belang voor het minimaliseren van zonneschade. Deze blog gaat in op hoe het laag gedoseerd UV-licht van Sunshower op een verantwoorde wijze kan helpen bij het voorbereiden van de huid op zonnestraling en de cruciale rol van dit proces voor de gezondheid van de huid.

Risico van zonnebrand

Een onvoorbereide huid heeft een verhoogd risico op zonnebrand, omdat de UV-stralen dieper in de huid kunnen doordringen. Dit kan resulteren in roodheid, pijn en schilfering van de huid of op de lange termijn kan het leiden tot vroegtijdige veroudering en een verhoogd risico op huidkanker. 

De werking van UV-licht op de huid

UVB-stralen stimuleren niet alleen de aanmaak van vitamine D, maar zet ook een beschermingsmechanisme van de huid in werking. Wanneer de huid herhaaldelijk aan UVB-licht wordt blootgesteld, reageert ze door de opperhuid te verdikken. Deze natuurlijke respons beschermt de huid tegen zonneschade. Het laag gedoseerde UV-licht van Sunshower activeert dit beschermingsmechanisme op een veilige en verantwoorde wijze.

Daarnaast stimuleert UVB-straling de productie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleuring van de huid. Melanine heeft als functie om UV-straling te absorberen. Het geproduceerde melanine legt zich als een beschermende laag over de celkern van de huidcellen, waardoor het DNA beschermd wordt.

Wat betreft UVA-straling, deze heeft een andere invloed op melanine. In plaats van de productie ervan te verhogen, veroorzaakt UVA verkleuring van reeds aanwezige melanine. Deze verkleuring resulteert in een gelijkmatige teint van de huid.

Sunshower met laaggedoseerd UV-licht


Huidtypen en reactie op zonlicht

Het Fitzpatrick-huidtype is een classificatiesysteem dat wordt gebruikt om de reactie van de huid op blootstelling aan de zon en andere vormen van ultraviolette (UV) straling te beschrijven. Het is genoemd naar Thomas B. Fitzpatrick, een dermatoloog die het systeem in 1975 ontwikkelde. Het Fitzpatrick-schaal houdt rekening met verschillende huidkenmerken, zoals huidskleur, reactie op de zon, en de neiging tot verbranden of bruinen.

De schaal kent zes hoofdcategorieën, aangeduid als Fitzpatrick-huidtypen I tot VI:

  • Fitzpatrick-huidtype I (zeer licht): Mensen met een type I-huid hebben doorgaans een zeer lichte huidskleur, blond of rood haar, sproeten en verbranden snel zonder te bronsen.
  • Fitzpatrick-huidtype II (licht): Mensen met een type II-huid hebben een lichte huidskleur, blond haar, en hebben de neiging om te verbranden voordat ze bruin worden.
  • Fitzpatrick-huidtype III (licht tot matig): Dit type heeft een licht tot matige huidskleur, heeft de neiging om eerst te verbranden maar kan uiteindelijk een lichte bruine kleur krijgen.
  • Fitzpatrick-huidtype IV (gemiddeld): Mensen met een type IV-huid hebben een gemiddelde huidskleur en hebben de neiging om gemakkelijk te bruinen zonder eerst te verbranden.
  • Fitzpatrick-huidtype V (donker): Een donkere huidskleur, meestal bij mensen met een Afro-Caribische of Latijns-Amerikaanse afkomst. Ze verbranden zelden en een bronzende reactie komt snel.
  • Fitzpatrick-huidtype VI (zeer donker): Mensen met een type VI-huid hebben een zeer donkere huidskleur, zoals vaak gezien bij mensen van Afrikaanse afkomst. Ze verbranden zelden en hebben een zeer hoge neiging om te bruinen.

Sunshower is geschikt voor mensen met huidtype 2 t/m 6. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan in onze webshop welk type Sunshower past in jouw badkamer.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!