Menu
EUR
Badkamertrends 2024

Badkamertrends 2024

Door: Karin Reacties: 0

Ga jij jouw badkamer renoveren of ben je op zoek naar de ultieme badkamer voor je nieuwbouwhuis? Laat je dan inspireren door de laatste trends op gebied van sanitair. Er is dit jaar voldoende te kiezen en voor ieder wat wils. Van speelse tegelwanden tot een oase van rust. Wij laten je graag zien wat allemaal mogelijk is in de badkamer van nu en informeren je over de laatste trends!

Japandi

Ook dit jaar zet de populaire Japandi stijl door in de badkamer. De Japanse invloeden gemixt met Scandinavisch minimalisme brengen rust de ruimte in. Zachte lijnen worden gecombineerd met natuurlijke materialen en unieke structuren. Zand-, crème- en bruintinten vormen het basispallet van deze trend en kunnen naar hartenlust gecombineerd worden met mooie accentkleuren.

De warme uitstraling van hout is de basis van de Japandi stijl. Mooi gefreesde houtsoorten worden verwerkt  in badmeubelen maar kunnen ook gebruikt worden als wanddecoratie. Dit samenspel zorgt voor een rustige, harmonieuze uitstraling in de basis. Zorg voor enkele minimalistische eyecatchers zoals een mooi vrijstaand bad en/of grote organische spiegels en je  hebt de stijl helemaal te pakken.

 

Tegels als eyecatcher

In 2024 zien we naast de populariteit van beton ciré diverse innovatieve trends in badkamertegels en panelen. Grootformaat tegels winnen aan terrein, waarbij naadloze designs en minimale voeglijnen een strakke, ruimtelijke look bieden. Deze tegels komen vaak in natuursteen- en marmerpatronen, wat luxe en elegantie uitstraalt.


De retro-revival is ook zichtbaar, met de terugkeer van kleurrijke, patroonrijke tegels. Deze vintage stijlen, vaak in hexagonale of visgraatpatronen, geven de badkamer een uniek karakter en een speelse uitstraling. Mat afgewerkte tegels zijn ook in opkomst, wat zorgt voor een zachtere, minder reflecterende look.

 

Ook de wandpanelen zijn in 2024 aan een opmars bezig. Wandpanelen zijn een mooi en praktisch alternatief voor wandtegels. Naast de ruimtelijke en rustige uitstraling die ze creëren is een bijkomend voordeel dat deze panelen naadloos aansluiten waardoor je geen last hebt van voegranden. Deze panelen komen vaak met 3D-texturen en natuurlijke patronen, wat zorgt voor een intrigerend visueel effect.


Uiteraard blijft beton ciré zoals gezegd een prominente trend in badkamerontwerpen. Beton ciré, bekend om zijn naadloze afwerking en veelzijdigheid, biedt een strakke en industriële uitstraling die perfect aansluit bij moderne interieurs. Dit materiaal is duurzaam en waterbestendig, wat het ideaal maakt voor gebruik in de badkamer. Het komt in een scala aan kleuren, van neutrale aardetinten tot opvallende, donkere tinten, wat ontwerpers de vrijheid geeft om unieke, op maat gemaakte ruimtes te creëren.

De combinatie van beton ciré met andere elementen zoals hout of metaalaccenten versterkt de industriële chic uitstraling. Bovendien wordt het vaak gebruikt voor zowel vloeren als wanden, wat een uniform en ruimtelijk effect creëert. De populariteit van beton ciré in 2024 onderstreept de voortdurende trend van het brengen van moderne, minimalistische en tegelijkertijd warme elementen in badkamerdesigns.

 

Trendkleuren in de 2024 badkamer

In 2024 zijn de badkamertrendkleuren een harmonieuze mix van natuurlijke en kalmerende tinten. Aardse kleuren zoals zandbeige, zacht terracotta en subtiele klei tonen zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer. Deze worden gecomplementeerd door zachte groentinten, die de rustgevende invloed van de natuur in huis halen. Hemelsblauw en zacht aqua bieden een fris en zuiver gevoel, wat essentieel is voor badkamerruimtes.

Deze trendkleuren van 2024 reflecteren een verlangen naar comfort en rust in de badkamer, een ruimte die steeds meer wordt gezien als een persoonlijk toevluchtsoord. Samen met natuurlijke materialen en minimalistische ontwerpen, creëren deze kleuren een serene en tijdloze uitstraling.


De monochrome kleurentrend

De monochrome kleurentrend in badkamers van 2024 combineert eenvoud met elegantie. Deze trend draait om het gebruik van één kleur in verschillende tinten en texturen, wat zorgt voor een samenhangende en stijlvolle uitstraling. Wit blijft een populaire keuze voor een schone, tijdloze look, maar we zien ook een verschuiving naar zachtere, meer natuurlijke tinten zoals grijs, beige, en zelfs diepblauw.

In deze monochrome badkamers wordt de uniformiteit van kleur gebalanceerd door het spelen met verschillende materialen en afwerkingen. Denk aan matte tegels gecombineerd met glanzende oppervlakken, of gladde wanden naast gestructureerde accenten. Dit zorgt voor visuele interesse en diepte zonder af te wijken van het monochrome kleurenschema.

Verlichting speelt ook een cruciale rol in deze trend, met zorgvuldig geplaatste lampen die de verschillende tonen en texturen accentueren. Samengevat, in 2024 is de monochrome kleurentrend in badkamers een toonbeeld van modern minimalisme, waarbij één kleur wordt gebruikt om een rustige, maar verfijnde sfeer te creëren.

 

Koper in de badkamer

In 2024 zet de koper trend in badkamerdesigns zich sterk door, waarbij dit veelzijdige materiaal een gevoel van luxe en warmte brengt. Koperen accenten verschijnen in diverse vormen, van kranen en douchekoppen tot spiegellijsten en lichtarmaturen.

De kleur van koper, variërend van diep roodbruin tot een zachte roze gloed, brengt een uniek element in het badkamerinterieur. Deze kleuren combineren prachtig met natuurlijke materialen zoals hout en steen, waardoor een warme en uitnodigende sfeer ontstaat.

Koper biedt een perfecte balans tussen moderniteit en traditionele elegantie, en is flexibel genoeg om zowel in minimalistische als in meer uitbundige ontwerpen te passen. In 2024 zien we hoe deze trend badkamers transformeert tot stijlvolle, maar ook functionele ruimtes.

 

Populaire materialen

In 2024 zien we een duidelijke trend in het gebruik van duurzame en natuurlijke materialen in badkamers. De focus ligt op milieuvriendelijke opties, zoals gerecycled glas en hout, bamboe, en natuursteen. Deze materialen worden niet alleen gekozen vanwege hun esthetische waarde, maar ook vanwege hun lage impact op het milieu.

Hout, in het bijzonder, wordt veelvuldig gebruikt voor badkamermeubels en -accessoires, vaak behandeld met waterbestendige afwerkingen om duurzaamheid te garanderen. Natuursteen, zoals marmer en graniet, blijft populair voor werkbladen, vloeren en muurbekledingen, wat een gevoel van luxe en tijdloosheid toevoegt.

Daarnaast zien we een toename in het gebruik van geavanceerde composietmaterialen die de look en feel van natuurlijke stoffen nabootsen, maar meer duurzaamheid en onderhoudsgemak bieden. Deze innovatieve materialen zijn ideaal voor drukke huishoudens en bieden een lange levensduur.

Deze trend weerspiegelt een groeiend bewustzijn van duurzaamheid in interieurontwerp, waarbij de nadruk ligt op materialen die zowel milieuvriendelijk als esthetisch aantrekkelijk zijn.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »