Menu
EUR
Buitendouches. De ultieme ervaring

Buitendouches. De ultieme ervaring

Door: Karin Reacties: 0

De Nederlandse zomers lijken steeds langer te duren en de temperaturen lopen steeds vaker op naar mediterrane begrippen. De trend om het leven van binnen naar buiten te verleggen zet zich voort en daarbij willen we ook buitenshuis genieten van luxe en comfort. Hoogste tijd om de tuin hierop aan te passen en een luxe buitendouche past perfect in dat beeld. Lees verder en ontdek alles wat je moet weten voor de aanschaf van een buitendouche.

Waarom een buitendouche?

Naast dat een design buitendouche een eyecatcher in de tuin is, heeft een tuindouche ook een praktische kant. Zo is het natuurlijk ideaal om tijdens het zonnen op hete dagen af en toe verkoeling te zoeken onder een heerlijke douchestraal. Heb je de luxe van een inbouw, opbouwzwembad of plunge pool? Dan biedt een buitendouche de mogelijkheid om fris het zwembad in te gaan en na het zwemmen direct het chloorwater van de af te spoelen.

Waar dien je rekening mee te houden?

Houd met het kiezen van de juiste plek voor je douche rekening met de aanwezigheid van een aansluiting op de wateraanvoer. Bepaal op voorhand of je enkel een buitendouche met koud water functie wil of liever één die warm en koud water kan voorzien. Heb je behoefte aan een extra handdouche? Of is een buitendouche met enkel een hoofddouche voldoende? Allemaal keuzes die bepalen welke modellen aansluiten bij jouw wensen.

Waar je zeker ook rekening mee dient te houden is dat de ondergrond stevig en niet te glad is. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er iemand uitglijdt. Kies je voor een volledig stenen ondergrond dan kun je erover nadenken om een afvoerputje te plaatsen zodat het water goed weg kan lopen. Ook hiervoor zijn mooi subtiele design oplossingen. Andere opties waarbij je verzekerd bent van een goede afwatering zijn bijvoorbeeld houten vlonders of tegels in combinatie met kiezels.

Is er een duurzame optie?

Wanneer je graag zonder gas het water van de buitendouche wilt verwarmen, dan is een elektrische doorstroom boiler een goed alternatief. Deze boiler kan op elke plaats waar stroomvoorziening is aangesloten worden en daarmee de aanvoer van warm water reguleren. Aan te raden is om de boiler zo dicht mogelijk bij de buitendouche te plaatsen om zo het leidingwerk tot een minimum te beperken waardoor er minder water verbruikt wordt.

Winterklaar maken

Omdat de tuindouche het hele jaar buiten staat is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het binnenwerk van de kraan niet bevriest. Je dient daarvoor de waterleiding naar de buitendouche leeg te laten lopen voordat de vorstperiode begint. Vorst- en gebruikersschade vallen namelijk niet onder garantie. Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen door de volgende stappen te doorlopen:

• Draai eerst de afsluitkraan tussen de douchekraan en de hoofdkraan dicht
• Draai nu de douchekraan en aftapkraan open
• Draai de aftapkraan dicht en zorg dat de douchekraan open blijft staan

Enthousiast geworden?

Gun jij jezelf de luxe en het comfort van een design tuindouche? We begrijpen je helemaal en helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Aarzel daarom niet om ons al je vragen voor te leggen. Wij kijken graag met je mee.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »