Menu
EUR
Bespaartips voor de badkamer

Bespaartips voor de badkamer

Door: Karin Reacties: 0

Klimaatakkoord, verhoging van de energieprijzen, waar halen we het gas vandaan? Steeds meer mensen nemen stappen naar een duurzamere leefstijl. Zo zijn zonnepanelen niet meer uit het straatbeeld weg te denken en is er een run op warmtepompen. Ook in de badkamer zijn er verschillende opties om water en energie te besparen. Wil je weten wat jij zelf kunt doen? We zetten de mogelijkheden voor je op een rij!  

Water besparen in de badkamer

Wist je dat een bad vol laten lopen gemiddeld 3 keer zoveel water en energie kost als een douche nemen? Wanneer je de douchetijd dan ook nog verkort naar 5 minuten bespaart een gemiddeld huishouden jaarlijks al snel 15.000 liter water en 60 m3 gas! Maar daar hoeft het niet bij te blijven. De meeste kraanleveranciers maken gebruik van innovatieve technologie waarmee je zonder in te leveren op comfort water bespaart.

Bespaartips voor de badkamer


Waterbesparende douchekop

Door enkel lucht toe te voegen aan het water realiseer je al een forse besparing op het watergebruik terwijl je geniet van een optimaal comfort. Een mooi voorbeeld hiervan is het Eco Air systeem van Hotbath dat in elke opbouwhoofddouche van dit merk is ingebouwd.

Kranen met een ‘koude start’

Normaliter geeft een willekeurige één hendelkraan vanuit de neutrale positie (hendel in het midden) gemengd water. In veel gevallen wordt de hendel dan ook pas naar koud gedraaid als  het water lauw begint te worden. Ondertussen wordt slechts de waterleiding verwarmd in afwachting van de volgende keer dat de kraan geopend wordt. Een kraan met een ‘koude start’ zorgt ervoor dat de hendel in eerste instantie slechts koud water geeft en enkel pas na verdraaien warm water. Een simpele en effectieve manier van energiebesparing.

Thermostaatkraan

Met een thermostaatkraan wordt het water sneller warm en blijft het op temperatuur. Je stelt de gewenste temperatuur op voorhand in en hoeft dus niet langer warm en koud water te mengen tot de juiste temperatuur is bereikt. Dit is niet alleen handig en aangenaam maar je bespaart er ook al snel zo’n 1000 liter water per jaar mee.


Ledlampen in de badkamer

Ledlampen zetten meer energie om in licht waardoor er minder stroom nodig is voor dezelfde hoeveelheid licht. Een ledlamp verbruikt wel 85% minder stroom dan een halogeenlamp en zelfs 90% minder stroom dan een gloeilamp. Daarnaast is de levensduur van een ledlamp beduidend langer. Ben je dus op zoek naar een spiegel met verlichting dan zul je zien dat al onze spiegels voorzien zijn van ledverlichting. Ledlampen zijn de meest energiezuinige oplossing om energieverbruik te verminderen.

Bespaartips voor de badkamer


Elektrische radiatoren

Niet alleen de hoge en instabiele gasprijzen zorgen ervoor dan de elektrische radiator aan terrein wint ten opzichte van de cv-radiator. Ook het gebruiksgemak telt mee. Als eerst heb je alleen een stopcontact nodig voor een ‘plug and play’ installatie. Wel zo handig! Daarnaast zijn de meeste elektrische radiatoren voorzien van een programmeerbaar weekprogramma. Zo bepaal je zelf op welke dagen en tijden de radiator gaat verwarmen en is de temperatuur nauwkeurig in te stellen. Investeren in een elektrische radiator met open-raam detectie is zeker aan te bevelen. Dit handige systeem zorgt ervoor dat de radiator automatisch uit gaat wanneer een open raam of deur gedetecteerd wordt. Zo zorg je ervoor dat er geen onnodige energie verspild wordt!

Bespaartips badkamer


Hebben we je kunnen helpen?

We hebben de makkelijkste aanpassing voor je uit de doeken gedaan. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over onze producten? Wij adviseren je graag over een passende oplossing voor jouw ruimte!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »